Dagens grönvita hjälte: Micke Pettersson

Arton år och nio månader sen, på just den dagen, bakom skramlet av Cirkus Scotts orkester, blev enligt sägnen Micke Pettersson till. Att han sedermera redan som femåring började jobba på cirkus föll sig helt naturligt och att han på cirkusen fick användning för sina reflexer, kan inte ses som någon slump.

 

Att skriva en bok om Micke Petterson skulle vara som att göra en film om hela världen. Hur långt du än skriver går det aldrig att få med allting. Jag ska dock göra ett försök att presentera er för den mytomspunna målvakten med reflexer som en snabbtänkt svärdfisk och danssteg som Peter Griffin.

 

Micke Pettersson började alltså sin karriär som cirkusartist. På cirkusen jobbade han med att fånga pistolkulor med sina bara händer. Det ska dock klargöras att kulorna kastades mot honom och inte sköts med pistol. Likväl krävs det bra reflexer för att fånga de små rackarna.  På denna cirkus blev han såklart huvudnummer och han fick inte, som man lätt kan tro, sova i grisbilen. Nej, Micke Pettersson hade sin helt egna loge i en fin husvagn som Mats Bilar hade givit till skänks. Varför, om han nu var en sån stjärna, slutade han då på detta spännande karriärsval? Jo, historien artar sig som så, att Micke en dag fick en kula i ögat. Inte så farligt tänker ni. Blyallergiker säger jag. Efter den dagen, har jag hört från flera oberoende källor, gick Micke Pettersson runt som en skadeskjuten Fläcknosad Pelikan: Lite sned i blicken och haltande gångstil, men fortfarande glad över att vara fågel.

 

Det var efter cirkusen som Micke bestämde sig för att bli pilot, dock var han bara tolv år och fick bli fotbollsmålvakt istället. Något som vi i Gagne tackar för. Han började alltså i Gagnefs IF redan i relativt tidig ålder och fick såklart stor användning för sina fina reflexer och sin auktoritet i fotbollsmålet, så när han gick till Brage som sextonåring var det ingen som höjde på ögonbrynen förutom Erik Lärke då såklart, men vid den tiden hade hans skägg vuxit samman med hans ögonbryn så man sa att han höjde på skägget. Sejouren i Brages ungdomslag blev dock en blixtvisit då han längtade för mycket efter Ängsholns gröna matta och Per Kristiansson varma ansiktshår.

 

Här i Gagne, lagom till denna säsong, har Micke tillslut vuxit fram till den stormålvakt varje lag med ambitioner behöver. I konkurrensen med Jonas Blanck har Micke blivit en klippa där bak som styr backlinjen likt hans gamla kollegor på cirkusen kunde styra marionettdockor. Lägg därtill att han är dominant i luftrummet, duktig på att klappa i takt till musik, har blixtsnabba reflexer, fuskar aldrig i kortspel och dessutom kommunicerar fläckfritt med sin backlinjen så får vi i stolta Gagne vara glada om vi lyckas behålla Micke ”Peter-Kulfångare” Pettersson hela säsongen ut!

 

 

Detta visste du inte om Micke Pettersson:

 

-       Han fyller år idag(Ja ni skulle då inte veta det om inte Facebook fanns i alla fall).

-       Micke Pettersson gjorde koreografin till Peter Griffins Bird is the word-dans.

-       Han är duktig på banjo, sämre på piano.

-       Hans favoritfärg är blå.

-       Kokt potatis är det bästa Micke Pettersson vet.

-       Han kan inte cykla enhjuling och inte heller har han fotografiskt minne.

 

 

Med den korta och alldagliga listan önskar vi Micke Pettersson lycka till med fotbollen och fridykningen. Vi passar dessutom på att gratulera honom på den stora dagen och hoppas han slipper visa legitimation när han köper sin första 3,5:a på OKQ8 ikväll.


 


Heja Gagne och kör hårt Micke Pettersson!!


Måns Ullman #6


Kommentarer
Postat av: T

Som storasyster till ovan nämnda hjälte, kan jag bekräfta nästintill allt, förutom: Han fuskar JÄMT i kort, o ändå lyckas han komma allt annat än först :)

GRATTIS lillebror!

2011-05-25 @ 13:03:46
Postat av: SOFIA

Hoppas du haft en fin dag vännen. KRAM

2011-05-25 @ 21:34:19
URL: http://sofiahanden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0