Gästkrönika - Jens Johansson

För ett par dagar sen fyllde han år och började knapa in på 40-strecket, hur firade han det? Jo han spottade i nävarna, drog stålkammen genom håret och skickade in en gästkrönika till hejagagne-bloggen. Personen är inget midre än en legend och tillika juniorledare inom Gagne. Vi är självklart stolta över att presentera säsongens första gästkrönikör: Jens Johansson!

 

 

"En grönvits tankar och minnen" av Jens Johansson



När detta nedtecknas är våra grönvita hjältar mitt uppe i förberedelserna inför den viktiga kampen på Prästholmens IP i kväll. Thor sitter undangömd på ett lager i Clas Ohlssons mäktiga byggnad och pillar på en ny Asiatisk elektronikpryl och funderar på om han skall göra glidtacklingen, a lá Hysén på Wembley, från vänster eller höger, Micke P är nånstans i en skolsal i Leksand och käkar taggtråd, trasiga ölburkar och annat gott han kommit över, Andreas E pluggar förmodligen Gunners målskyttar i Fa-Cupen -76 , Ax vänder  pannbandet ut och in och Ullman ritar förstrött AIK-emblem på köksbordet.  Jag är övertygad att laget kommer göra en helgjuten insats och precis som våra Juniorer kämpa ner Mora på varje del av planen och slutligen vinna matchen, som juniorerna med 5-2.

 

Som Juniorledare i vår Grönvita klubb är det med oerhörd stolthet man ser våra hjältar beträda mattan och lira med den glädje, frenesi och stora hjärta som de gör. Stora delar av både A och junior trupperna är sprungna ur de egna leden och många av aktörerna har undertecknad haft förmånen att träna och coacha under åren. Naturligtvis finns många episoder och minnen att ta upp i ett sådant här forum, som te.x när Emil ”Thor” Andersson vid 6 års ålder , mitt i matchen, fick bollen  drev den så långt han på något vis kunde.. i riktning mot Gröntuv och Svans bondgård, han var nog ända nere vid stängslet som skyddar Holn’s gamla plan mot ravinen innan hans far fick tag i honom och kunde återbörda både Thor och boll till spelplanen och samtidigt gå igenom det här med dom vita linjerna som vi har som avgränsning av planen. I en annan match så kände Emil att det tryckte på ordentligt och han beslöt då helt sonika att ta en egen liten paus för att springa iväg en så där tio meter och rasta den lilla cobran… Och så Micke P som inte skulle spela fotboll överhuvud taget om han inte alltid fick stå i mål, därmed fick vi i Gagne en av de största målvaktstalanger som vårt län, ja kanske vårt land, har uppbringat sen Rio Kalle va aktuell. Naturligtvis har vi varit ganska sårbara med bara en Målvakt men det beslutet att låta Micke vara ende målvakt redan från P7  kan man med facit i hand inte ångra. En annan grönvit spelare och krönikör som passerat alla stegen i GIF’s ungdoms verksamhet är vår export till Länets för närvarande bästa klubb, IKB.  Man förstod mycket tidigt att av den här grabben kan komma något stort, inte bara för att Adam totalt dominerade i sin åldersgrupp på planen utan också för att den vinnarskalle han besitter gjorde att alla som var i närheten, och det gällde både tränare, föräldrar, lagkamrater och publik, riskerade en skopa ovett från Herr Gradén när helst något gick emot honom.

 

Framtiden ser ljus ut för de grönvite , ett mycket ungt A-lag, många Juniorer som knackar på dörren , ett damlag som går riktigt bra, febril verksamhet i de yngre lagen och en fullbokad Fotbollsskola i Juni!

The Future is Green And White!

3 friska mot Mora ikväll samt för Juniorerna mot Ludvika på söndag så kan vi se fram emot en nästa vecka med glädje!

 

Forza Gagne!

 

 

 

 

Vänliga hälsningar/Best Regards

Jens Johansson

Affärssystemkonsult/ERP Consultant


Kommentarer
Postat av: Måns

Klass på detta, sjukt impad över att Jensa kan sätta igång en dator ändå!

2011-05-27 @ 12:41:53
Postat av: Coach

och stava

2011-05-27 @ 13:42:25
Postat av: Jens

Datorn har aldrig stängts av av sen sonen satte igång den ... å stavningsprogram finns det ju, även om även de tydligen har sina brister...

2011-05-27 @ 14:44:27
Postat av: Ultras

Bra krönika!

2011-05-27 @ 15:01:47
Postat av: Ejebari

Grym krönika Jensa!

2011-05-27 @ 15:41:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0