Inför Mora - Gagne

 

Lugnet före stormen är ett gammalt uttryck som lämpar sig väldigt väl för att beskriva stämningen och känslan som råder i den grönvita truppen just nu. Det är nu det gäller. En tidig seriefinal. Det spelas om mer än bara tre poäng. I matcherna mot Mora står även en hel del prestige på spel. Vi har kommit precis före dem i serien de två föregående säsongerna, och så ska det förbli även denna säsong. Det kommer att råda lynchstämning på Prästholmens IP imorgon. Nu J-Ä-V-L-A-R kör vi!

 

Igår genomfördes den sista träningen innan matchen. En hysterisk träning. Sjukligt högt tempo där till och med Thor var sen i sina glidtacklingar. När man frågade honom om något var på tok- en befogad fråga då han inte varit i närheten av att missa en tackling sen han skolades om till mittback- så svarade han att ”nej, jag förbereder mig för att ge Fredrik Thorstensson ett kok stryk”. Fredrik Thorstensson ja. Mannen som blev inskriven i Guinness World Records 2011, under rubriken ”den mest resistente personen i världshistorien”. Han hade, tro det eller ej, stått pall för alla Ingos försök att värva honom till de grönvita inför den här säsongen, och det mina vänner är ingen liten bedrift. Trots löften om ett halvårs potatisförbrukning, en pall öl, och redig rabatt på Gagnefs Pizzeria, lät han sig inte övertalas.

 

Vi kommer till matchen med vinden i ryggen, minst sagt. De tre senaste matcherna har renderat i nio pinnar och en målskillnad på 12-2. Vi har en Andreas Eriksson som, med samma utvecklingskurva han haft det tre senaste veckorna, spelar i Allsvenskan nästa säsong. Kul för honom, tråkigt för oss. Bengan har låtit gå till en barberare för att vässa till skägget inför matchen. Får någon hans haka i nacken är det risk att personen i fråga förblöder. Ett obekräftat rykte säger att Micke Pettersson skall ha gjort en Säven: Han ska ha köpt rugbydojor med fem st 17-millimeters dobbar á sko. Dessa dobbar från helvetet ska han dessutom ha ägnat hela sin artonårsdag åt att slipa till sylvassa piggar. Allt för att vara så mycket pain-in-the-ass som möjligt för de stackars moragossarna. På skriftlig begäran från förbundet har Kim Ejebari lovat att dra ner på sulfinterna som sisteman. Det hade tydligen visat sig att Husbys yttermittfältare blivit så knäckt av att han blivit så grundlurad gång på gång av denne Ejebari, att han blivit sjukskriven i ett par veckor. Fair-playförespråkaren Kim tog självklart till sig detta, och kom överens med förbundet om att sju sulor per match räcker. Överstiger han den angivna kvoten, skall detta leda till att domaren tvingas hyvla osten.

 

Uttagen trupp till matchen:

Micke Pettersson 
Jerker Karls

Bengan Bengan

Emil Andersson

Axel Lingestål

Viktor Lundin

Andreas Eriksson            
Tobbe Back

Niclas Bergfors

Erik ”Svärmorsdrömmen” Ax
Emil Göras

Måns Ullman

Kim Ejebari

Macke Rosén

Tony Dyrsmeds

Jonas Blanckh

Jakob Johansson

 

Enda skillnaden emot förra helgens trupp är att Jakob Johansson nu är tillbaka i spel. Detta innebär dock att vi är sjutton spelare uttagna, alltså en spelare mer än det maximala antalet 16. Eftersom Måns Ullman har lättare känningar i en baksida, och Jakob Johansson bara gjort en träning på en månad, är det mellan dessa två det står i vem som får den sextonde platsen. Vi kommer att åka till Prästholmens IP en halvtimme tidigare än vad vi normalt skulle, för att där måla upp en 5x5 meter stor ruta på parkeringsplatsen, där dessa skall göra upp i ett regelrätt slagsmål. Ett regelrätt slagsmål på gagnevis har bara två regler. Regel nr 1: Det finns inga regler. Regelnr 2: Fighten pågår tills den andre ger upp, och när detta händer måste förloraren krypa i cirklar runt vinnaren och sjunga Idas Sommarvisa.

 

I övrigt finns det inte mycket att säga om laguttagningen. Man kan nog anta att det inte kommer att ske några större förändringar i startuppställningen gentemot förra helgen.

 

Ta på dig galonbrallorna och åk till Mora imorgon, så lovar vi i grönvitt att bjuda på en riktig fotbollsfest!

 

PS. I Mora tar de fortfarande emot 50-öringar, så passa på att bli av med dem du har när du som åskådare betalar inträdesavgift. DS

 

Heja Gagne!

 

Erik Ax #7


Kommentarer
Postat av: Adam

Varning! Dom tar inte emot 50-öringar i Mora. Erik luras!

2011-05-26 @ 18:23:23
Postat av: Anonym

Kom igen nu Gagne! Krossa Mora!

2011-05-27 @ 15:02:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0