Lite sång, lite dans, lite Gagne-Husby

Sista träningen gjord inför matchen som inofficiellt redan går under namnet ”Blodbadet på Holn”.  Vilkas blod som kommer flyta, eller ska vi säga stänka, är ännu ovisst. Självklart vill vi grönvita se Husby bli överkörda, men vi måste samtidigt räkna med att dessa känslor är ömsesidiga! Vad som dock är lika säkert som att Per Kristiansson är från Våxtorp, är det faktum att matchen kommer bli lika lugn och sansad som slaget vid Kursk. Det var ett så kallat pansarslag det…

 

Nog om Hallänningar och annat trams nu, tillbaka till det viktiga! Veckans sista träning inför matchen ägde rum idag och det enda av vikt vi ska ta med oss från den tillställningen är att Emil ”Thor” Andersson kom sent till träningen av den enkla anledningen att han varit på intervju med Illustrerad Vetenskap(varför han varit på intervju hittar ni i de "fetstilta" orden).

 

Säsongen har, som ni läst startat i lite blandad kompott, lite som en vargtass faktiskt, fast med lite sirap i. Det vi dock tar med oss är de två senaste matcherna där vi trampat på motståndet likt undertecknad gillar att trampa i mat, Andreas gillar att trampa elljusspår och Joel Arnberg gillar att trampa vindruvor.  Två 5-1-segrar talar sitt tydliga språk, ingen skånska här inte. I matcherna som varit kan vi följaktligen dra en slutsats tydligare än alla andra, Andreas Eriksson har sopat rent på mittfältet där Viktor Lundin i sin tur har levererat passningar lika konsekvent som Martin Hansson levererar konstiga domslut. Våra två mittfältare har alltså varit dominanta, i synnerhet Andreas, han har varit kung av mittens rike.

Backlinjen behöver vi inte ens nämna, de har trots allt varit tätare än ett italienskt lag i 1-0-ledning med 3 minuter kvar av en CL-final. Våra yttrar och forwards har dock utmärkt sig tydligt, tydligare än en anfallsvillig spelare i Tällberg skulle göra, så pass tydligt att jag råkade höra en bollkalle yttra i matchen mot Falun: ”Erik Ax och Niclas Bergfors kissar ju på våra backar, jag känner lukten ändå hit.”. Emil Göras, nyförvärvet som satsade 5000 kr på egen succé i sin debutmatch, behöver vi inte säga så mycket mer om än att betningen gick hem.

 

Inför matchen som komma skall har tränarna tagit ut följande lag:

 

Micke ”Peter” Pettersson
Jerker ”Sjökaptenen” Karls
Bengan ”Bengan” Bengan
Thor
Axel Skinnarmo
Viktor Lundin sr.
Andreas Kullern jr.           
Tobbe ”Crouch” Back
Berra ”Mora-Nisse” Bergfors
Erik
Emil ”körven” Göras
Måns ”Jag” Ullman
Kim Gösta Ejebari
Macke DH Rosén
Generalen
Jonas Black-Blanck

 

Finns inte mycket att säga om uttagningen förutom att tränarna verkar satsa på samma lag som förra matchen, skillnaden är att undertecknad finns med i truppen efter en skadedrabbad säsongsinledning. Om detta blir det till bättre eller sämre får vi svar på först om ett par dagar, efter att folk har smält chocken över det faktum att jag kan knyta mina egna skor.

 

Jag tror på en ganska chansfattig match där Gagne kommer föra spelet och Husby kommer ligga på defensiven. En match där Husby därmed kommer ligga som hungriga tapirer för att kontra och en match där Gagne kommer rulla bollen efter marken för att skapa sina lägen. Då vi tränat hela förra säsongen på att rulla ut defensiva lag tror jag på en 4-1-seger. Det som kan ställa till det är att Erik Lärke inte bajsat på Ängsholn än utan planen fortfarande är lite ojämn och trasslig. Håller laget fokus och sniffar ammoniak innan matchen tror jag dock som sagt att det är Husbys blod som kommer flyta över Holns annars så gröna vidder!

 

**************************

 

Notera att….

 

…Jerker Karls har ätit tre näringsrika mål mat om dagen bara inför denna match

 

…Sportchefen har ringt varje Gagne-intresserad människa för att få liveuppdatering från matchen

 

…Niclas ”Bengan” Danielsson tänker i vanlig ordning göra tvärt emot sitt favoritlag och vara svinbra till den kommande matchen

 

…Jakob Johansson fortfarande är skadad

 

…Emil ”Thor” Andersson senaste veckan kallat sig Vidic_MU på Funplanet för att komma in i mittbackstänket

 

…Gagne alltid går för tre poäng!

 

…nummer 6 inte längre kommer tillhöra Viktor Lundin

 

*****************************

 

Jag vill också passa på att uppmana alla grönvita själar att ta sig till matchen och heja fram tre friska poäng!

 

Plats: Ängsholn

Tid: 15:00

Pyroteknik tillåten: Nej

 

 

Till sist… Heja Gagne!

 

Måns Ullman #6


Kommentarer
Postat av: Oslo

Ser sjuka likheter med Real Madrid vad gäller bredden på truppen, looking good!

2011-05-20 @ 00:51:15
Postat av: Anonym

En tapir är en myrslok

2011-05-20 @ 01:07:01
Postat av: Generalens fru och dotter

Självklart kommer vi och hejar även om regnet öser ner! Heja Gagne!!

2011-05-20 @ 09:21:29
Postat av: Sportchefen

Utgår från att Berra anför trupperna med samma skicklighet som generalfälmarskalk Erich von Manstein gjorde under slaget vid Charkov och vår egen general kraftsamlar för offensiva framstötar a la Heinz Guderian. Den moderna krigföringen ledda av motoriserade förband kan även behöva ett par minröjare som Bengan och Emil.



Låt oss bara hoppas att dett slag får en annan utgång än det fick för von Manstein och Co...

2011-05-20 @ 11:25:10
Postat av: Måns #6

Sportchefen, du syns mer och mer i kommentarsfälten och inläggen blir längre och längre. När du känner dig manad är det bara att skicka en gästkrönika till [email protected] så publicerar vi den. Minns trots allt dina söndagskrönikor från 07-08 som igår!

2011-05-20 @ 13:06:29
Postat av: #3 Jerk S

Kör hårt boys!!

2011-05-20 @ 14:36:13
Postat av: Silverminkens fru

Silverminken lider svåra kval i Krakow men frugan kommer att vara på plats när startsignalen går:)

2011-05-20 @ 20:23:13
Postat av: Silverrävens fru

Silverräven är väl det rätta smeknamnet lr? men silverrävens yngste odåga påstår att det är silverminken som gäller!? Är man lättlurad, eller vad gäller egentligen? Minkar luktar väl illa eller är det bara skunkar? Strålande analys angående matchen #16, hoppas den stämmer:)

2011-05-20 @ 20:37:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0