Referat IFK Mora-Gagne

Prästholmens IP, fredagen den 27 maj. Två unga män, en välvaxad och en något mer djurlik, står mittemot varandra i en ruta på parkeringsplatsen. På ena sidan har vi Jakob ”The poolboy” Johansson, och på den andra Måns ”Buffeln” Ullman. Vi står inför avgörandet om vem som får den sextonde platsen i truppen till den stundande matchen mot Mora. Domare är den avdankade k2-domaren Ingo Eriksson. Klockan ringer och rond ett är igång. Jakob intar en position som är starkt asiatiskt influerad, där han ställer sig på ett ben med armarna rakt ut och avger ett ”Yeeee-haaawaaasaaa”, som osökt får en att tänka på Jackie Chan. Utifrån denna position ger han Måns tre-fyra blixtsnabba sparkar i magtrakten, som får honom att vackla till något. På detta svarar Måns med en roundhouse kick á la Chuck Norris. KO. Den sextonde platsen går till Måns.

 

Oroväckande svarta moln hade hängt i luften hela dagen, men när vi kliver ur bilarna i Mora kikar herr Sol faktiskt fram. Dåligt väder är sällan gynnsamt för de grönvita så han var mer än välkommen. Uppvärmningen genomfördes på ett tillfredsställande sätt bortsett från att il capitano Berra Bergfors, efter en gastkramande fight med sin kissemiss Greys, hade svåra ryggsmärtor. Efter en minst sagt bestämd reprimand från Thor, vågade dock Berry inte göra annat än att klistra på sitt allra charmigaste leende och genomföra matchen. Efter uppvärmningen gick vi in i omklädningsrummet och körde ringen. När vi gick ut för avspark så måste någon ha kallat vädergudarna för allt annat än vänliga saker, då det fina vädret nu istället påminde starkt om filmen The Day After Tomorrow.

 

Första halvlek äger Gagne helt och hållet spelmässigt, men Mora är livsfarliga i sina kontringar, vilket också ger dem ledningen med 1-0. Strax efter Moras ledningsmål får Gagne en frispark till höger om Moras straffområde. Berra Bergfors lyfter in den klockrent, mot en Emil ”Thor” Andersson som kommer i full kareta mot bollen. Moras målvakt har ungefär samma fart, fast från motsatt riktning. Målvakten boxar undan bollen, men träffar samtidigt Thor rakt i pallet. Smällen låter som ett pistolskott. Därefter skyndar sig ett gäng spelare fram till målvakten. Skulle handen sitta kvar? Otroligt nog så gjorde den det, och än mer otroligt var det att Thor förblev liggande kvar på marken, dock inte särskilt länge. Efter en sådan smäll skulle en vanlig mänsklig ha varit på väg till lasarettet, men Thor nöjde sig med att springa ut till bänken och dricka lite vatten för att sedan vara tillbaka i spel efter nån minut. 1-0 till Mora är ställningen i halvtid, vilket inte var rättvist sett till spelet, men möjligtvis logiskt sett till chanserna.

 

Ljudet från domarens pipa som tillkännagav att den andra halvleken var igång hade inte ens nått läktaren innan Emil Göras lyckas sätta pannan på bollen och bollen i mål till 1-1. Den efterföljande kvarten äger Gagne helt och hållet. Frågan var inte om, utan när vi också skulle ta ledningen. Det kom dock inget ledningsmål. Mora tog över spelet allt mer, och det var också dem som gjorde nästa mål efter ännu en kontring. 2-1 till dem onda stod sig fram till den 86:e minuten, då jag själv blir brutalt överfallen bakifrån i Moras straffområde, och domaren blåste i pipan. Straff för Gagne. Straffen rullades björnsäkert in av kaptenen själv, men det ska sägas att han när han lade upp bollen på straffpunkten såg ut som att han hellre skulle hoppat framför tåget… Slutresultatet 2-2 får anses vara rättvist sett till hela matchen. Vi hade något större bollinnehav, men chansmässigt var det helt jämnt.

 

Väl mött, och heja gagne!

 

Erik Ax #7


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0